Financieel Nederland

Hybride hypotheek PDF Afdrukken E-mailadres

De hybride hypotheek is een combinatie van een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek. Daarom wordt het vaak een spaarbeleggings hypotheek of combinatiehypotheek genoemd.
Bij de hybride hypotheek los je niet af. Je betaalt dus gedurende de hele looptijd rente over het volledige hypotheekbedrag die je onder voorwaarden kunt aftrekken. Daarnaast betaal je premie voor beleggingen of om te sparen. Je kunt kiezen om dat halverwege te schakelen tussen sparen of beleggen afhankelijk van het feit of je zekerheid wilt of kans op hoger rendement.
Als het voor jou gunstig is om te schakelen is dat voor de bank juist ongunstig daarom zijn er vaak voorwaarden aan het schakelen gesteld. Lees die voorwaarden dus goed door.
Informeer van te voren naar de kosten die verbonden zijn aan het halverwege wisselen van hypotheekverstrekker. Dat kan bij somige banken behoorlijk oplopen.

Kenmerken hybride hypotheek
•    maximaal fiscaal voordeel
•    u bouwt in veel gevallen een belastingvrij vermogen op
•    u bepaalt zelf de verhouding tussen sparen en beleggen, en deze verhouding kunt u tussentijds (beperkt) wijzigen
•    een deel van het eindkapitaal is gegarandeerd via het spaardeel
•    er is kans op een hoger rendement door het beleggingsdeel
•    combinatie geldverstrekker/verzekeraar ligt vast


De hybride hypotheek is geschikt om tot de beste fiscale verdeling te komen. Er is veel vrijheid en flexibiliteit binnen deze hypotheekvorm: u kunt de premie (tijdelijk) verhogen of verlagen, de looptijd wijzigen en het overlijdensrisico al dan niet verzekeren of aanpassen.

hybride-hypotheek

 

Actuele hypotheek rente's

NHG Normen-voorwaarden 2018

Hieronder vindt u de belangrijkste wijzigingen om een aanspraak te maken op een NHG-regeling in 2018. Download hier!